Jaarwisseling 2019 – 2020

Voor de Loopgroep Huissen was het eerste weekend van 2020 een bovengemiddeld druk weekend. Zo namen op zaterdag 4 januari enkele clubleden deel aan de Integrade in Huissen, anderen aan de mini-roparun in Angeren en kwamen (bijna) allen samen op de nieuwjaarsreceptie. Zondag 5 januari gaven enkelen gehoor aan de uitnodiging van onze zustervereniging Pheidippides om deel te nemen aan hun traditionele nieuwjaarsloop.

De integrade, traditioneel op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar werd ook nu weer in de Brink gehouden. Veel (sport)verenigingen zorgen ervoor dat de mensen van de Klup met een geestelijke beperking een fijn sport- en spelmoment ervaren. Er waren veel teams gevormd, elk team bestond uit 4 leden van de Klup en 4 leden van een deelnemende sportvereniging. Onze loopgroep bracht twee teams “op de mat”: het ene team werd bemenst door sportief wandelaars en het andere door hardlopers. Het competitieve element was zeker bij de Klup-leden hoog. De spelletjes waren leuk en spannend.

De mini-roparun in Angeren vindt eveneens plaats op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar. Deze loop staat in het teken van de strijd tegen kanker en heeft tot doel hiervoor geld in te zamelen. Ook nu namen weer leden van onze loopgroep deel. Uiteraard gaat het hierbij om zo vroeg mogelijk over de eindstreep te komen. Met name op de 10 km afstand waren onze hardlopende dames erg succesvol: de eerste 3 waren Dorien, Marleen en Elly. Bravo! Het jaar is goed begonnen.

In de Buitenpoort vond aan het einde van de middag de nieuwjaarsreceptie plaats. We werden op een aangename manier ontvangen door leden van het bestuur. Onder het genot van een drankje en een hapje werden de beste wensen uitgewisseld en de sportieve voornemens wereldkundig gemaakt. Onze voorzitter José hield een toespraak waarin het afgelopen jaar kort werd belicht maar ook vooruit werd gekeken. Naast de sponsoren die in het zonnetje werden gezet, besteedde José ruim aandacht aan Henk die zijn trainerschap eindigde na 17 jaar. Henk werd in het zonnetje gezet met lovende woorden en enkele cadeaus.

Zondag 5 januari vertrokken we per auto vanaf de Brink naar Klein Mariendaal. Zustervereniging Pheidippides had ons uitgenodigd voor hun traditionele nieuwjaarsloop. Van onze loopgroep namen zowel sportief wandelaars als hardlopers deel. Na een korte toespraak van voorzitter Bert en een gezamenlijk fotomoment werd gewandeld en hardgelopen naar/door de Bedstee. Na deze inspanning die ca een uur duurde was er een gezellig samenzijn in het theehuis waar onder het genot van koffie/thee en een gebakje nader kennis werd gemaakt.

HET JAAR IS GOED BEGONNEN!

Recent Posts